Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arranjar els lavabos de l’Escola Ruiz Amado i la rehabilitació del ‘Centro’, propostes guanyadores del Pressupost Participatiu 2024

La participació s’ha incrementat en gairebé un punt amb relació a l’edició anterior. Consulta els resultats aquí

Després de tancar-se el període de votació el passat 1 de novembre, les propostes “Arranjar els lavabos de l’Escola Ruiz Amado’ i la ‘Rehabilitació del ‘Centro’ (fase inicial)’, han estat els projectes que han rebut més suport popular, amb un total de 206 i 198 vots respectivament. En el primer cas, l’actuació ascendeix fins als 75.000€, i en el cas de la fase inicial del ‘Centro’, fins als 150.000 €.


Anna Massot, alcaldessa i regidora de Participació Ciutadana, constata que “estem molt contents que la participació es mantingui i, fins i tot, hagi augmentat respecte a l’any passat; ara caldrà treballar per a fer realitat les propostes guanyadores. Donem les gràcies, una vegada més, a tots els veïns i veïnes per la seva implicació en aquest procés participatiu”. Així mateix, Massot afegeix que “donat que les dues primeres propostes no sumen els 250.000€ assignats al Pressupost Participatiu, la partida restant (uns 25.000€) la destinarem al “Centro”, ja que l’equipament requerirà de més inversions en el futur”.

◾ 752 veïns i veïnes exerceixen el seu dret a vot

Del 16 d’octubre a l’1 de novembre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar un màxim de tres projectes entre les 18 propostes finalistes. Així, fins a 752 persones –el que representa un 7,18% de participació– van fer arribar les seves votacions a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica distribuïts al municipi, on van emetre un total de 2.028 vots. (cada persona podia emetre fins a tres vots)

Així, respecte a l’anterior convocatòria, enguany en la fase final de votació la participació ciutadana ha augmentat; passant del 6,33 al 7,18%.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 625 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 18 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.

◾ Qüestionari d’avaluació

En els propers dies s’habilitarà un qüestionari telemàtic per tal que veïns i veïnes puguin avaluar el desenvolupament d’aquesta darrera edició del Pressupost Participatiu i, així, recollir suggeriments i propostes de millora.