Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Arriba “La tardor als horts” amb activitats obertes a tothom

Horts comunitaris / Fotografia ferran canet

La posada en funcionament dels Horts Comunitaris i Ecològics de Castelló d’Empúries ha tingut una molt bona acollida, no només pel nombre de sol·licituds rebudes, que van obligar a ampliar l’oferta de parcel·les, sinó també per l’excel·lent treball dels participants. Des de l’Ajuntament, concretament des del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, estem molt satisfets de l’arrencada d’aquesta experiència comunitària i compartida, que fomenta una consciència pel territori, pel cultiu i pel consum de productes ecològic.

És per aquest motiu que, ara que ha passat l’estiu, es tornen a engegar un seguit de propostes en aquest espai dins el cicle anomenat “La Tardor als horts”. Tal com ha anunciat Anna Massot, regidora de Benestar Social i Famílies, ” iniciem una nova campanya d’activitats obertes a tothom amb la finalitat de tornar a obrir a la ciutadania els horts comunitaris i portar a terme activitats que tinguin un esperit crític, amb responsabilitat social, sostenibilitat i proximitat. Volem continuar treballant sobretot per aquest desenvolupament comunitari i intergeneracional entre les nostres veïnes i veïns”.

Aquestes activitats, segueixen la mateixa línia que les de la primavera, amb l’objectiu de crear un espai de consciència, coneixement i reflexió en un moment on ens cal més que mai posar en valor els beneficis del contacte amb el territori. És per això, que les activitats ja es posaran en marxa dissabte que ve, 24 de setembre, amb una jornada d’introducció a l’agricultura ecològica, titulada “Com fer el teu hort ecològic” que tindrà continuïtat el dia 1 d’octubre. Ambdós dissabtes de 9 a 13 hores.

Dins de les propostes de “La tardor als horts” s’hi podran trobar també activitats relacionades amb la cuina, com el “taller de cuina vegana i energètica” o el curs “introducció i tast al vi natural”; i relacionades amb el benestar com la sessió dedicada a aprendre a fer un perfum sòlid natural i un ambientador per a la llar.

Tot seguit us deixem tota la informació de les sessions programades:

DISSABTE 24 DE SETEMBRE  i 1 D’OCTUBRE
Introducció a l’agricultura ecològica
Com fer el teu hort ecològic
A càrrec de Sara Camps
De 9 a 13 h als Horts Comunitaris de Castelló d’Empúries

DIJOUS 29 DE SETEMBRE
Taller de cuina vegana i energètica
Amb productes ecològics, locals i de temporada aprendrem a fer receptes delicioses, creatives i saludables.
A càrrec d’Oscar Bigas. Chef i propietari Restaurant Integral de Figueres
De 18 a 21 h als Horts Comunitaris de Castelló d’Empúries

DISSABTE 8 D’OCTUBRE
Introducció i tast de vi natural
A càrrec de Rafa Camps de La Natural
De 18 a 20 h als Horts Comunitaris de Castelló d’Empúries.

DISSABTE 15 D’OCTUBRE
Aromes de tardor
Aprenem a fer un perfum sòlid natural i un ambientador per la llar
A càrrec de Laura i Àngels Bagué d’ Ohana Salut Integrativa
De 10 a 12 h als Horts Comunitaris de Castelló d’Empúries

Totes les activitats són gratuïtes però cal reservar plaça per apuntar-se trucant al telèfon 972 25 01 65, al Departament de Benestar Social i Famílies de 8 a 14 hores.