2. Normativa d’accés i reproducció

El 24 de setembre de 2009 el ple de l’ajuntament de Castelló d’Empúries va aprovar  el Reglament de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries.  L’eina defineix i regula les competències de l’arxiu i  estableix els criteris generals en la programació d’ actuacions i en la normalització d’aspectes com ara les consultes, les transferències, la conservació, la gestió o la difusió dels documents.  

Pel que fa a l’accés a la documentació, el reglament regula la consulta i el préstec d’ordre intern i extern en relació a les restriccions legals que hi ha, les condicions que han de regir en la reproducció de documentació i l’ús públic d’aquestes reproduccions.  El reglament es desenvolupa en circulars i normatives específiques per a qüestions més concretes i es modificarà o s’ampliarà quan la nova legislació així ho faci necessari.

No obstant això i pel que fa a la conservació i eliminació de documents, la Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Tria documental  de la Generalitat de Catalunya (CNAATD) és l’òrgan que s’ocupa, entre altres coses, dels terminis de conservació dels documents públics i del seu règim d’accés. Les eines a través de les quals publica aquests terminis són les Taules d’avaluació documental (TAD).  Segons el decret 13/2008 sobre accés, avaluació i tria documental  ( DOG 5056 de 25 de gener de 2008) “l’Avaluació és la funció destinada a determinar el valor cultural, informatiu o jurídic dels documents  per a decidir-ne la seva conservació o eliminació“.  Seguint la normativa establerta, l’ajuntament de Castelló d’Empúries disposa d’un  Llibre de registre d’avaluació i eliminació de documents (1997-2018)

Per a més informació adreçar-se a la Comissió Nacional d’accés, avaluació, i tria documental (CNAATD)



Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca