Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Avui comencen les Jornades Europees de la Cultura Jueva

Les JECJ aplegaran activitats culturals amb l’objectiu de recordar el passat jueu de la vila; i s’allarguen fins al diumenge 4 de setembre.

Avui a les 18 h s’inicien les JECJ amb la conferència “Les comunitats jueves a la Corona d’Aragó, de 1391 a 1492”, a càrrec de l’hebraista Francesc Andreu Lascorz, Doctor en Estudis Humanístics (URV), al convent de Sant Agustí, organitzada pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV. A continuació, a les 19.30 h, des de la Sinagoga del Puig Mercadal, s’ofereix una visita comentada que acabarà amb una degustació de vi i altres productes Kosher.

El gruix d’activitats es concentrarà demà, dissabte dia 3 de setembre, amb un taller d’iniciació a l’escriptura hebrea, a càrrec de la historiadora Ariadna Comas, de la Sinagoga del Puig Mercadal. Seguidament, tindrà lloc la visita guiada “Castelló en Clau jueva”, a càrrec d’EmpordàBrava. I, per acabar, un concert de música sefardí, de la mà del grup Evoéh, al pati del Palau dels Comtes. Aquest concert serà gratuït i, com cada any, ha estat organitzat de forma conjunta entre la Biblioteca i l’Arxiu Municipal.

El diumenge es podrà gaudir de la visita teatralitzada “Jueus, judicis i juraments”, ideada per Terramar natura i cultura. Aquest acte es completarà amb una degustació de productes Kosher, al claustre del convent de Santa Clara.

Amb tot plegat, podeu consultar tota la programació de les Jornades Europees de la Cultura Jueva a l’agenda municipal. Algunes de les activitats són de pagament i requereixen inscripció prèvia. Des de l’Arxiu Municipal i l’Ajuntament us animem a participar en l’edició d’enguany.