Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

BIBLIOMAKERS: Una activitat per als joves

L’any passat es va iniciar des del Servei de Biblioteques de Girona  una activitat especialment pensada per als joves de les biblioteques, amb la voluntat d’acostar-nos a aquest públic. La biblioteca de Castelló d’Empúries va formar part del projecte pilot i es van dur a terme 3 tallers que van tenir una molt bona acollida.

I enguany volem repetir l’experiència: la proposta  és oferir tallers educatius de robòtica i programació, activitat  en plena efervescència en aquests moments.

Concretament els tallers que duran a terme són:

 Taller 1 — Maker: aprenent amb Micro:Bit  (9-12 anys)

 

Micro:Bit és una placa semblant a l’Arduino que ens permetrà crear elements que interaccionen amb els nostres dispositius com per exemple la càmera del nostre telèfon, o poder reproduir música de l’Spotify.

Taller 2 – Creació de videojocs amb RPG Maker (+ 12 anys)

RPG Maker és una eina professional de creació de videojocs de rol en 2D.

Taller 3 – Iniciació a la robòtica amb Lego Wedo (6-8 anys)

Construcció i programació d’un robot fent servir el  software de Lego®, un software gràfic molt intuïtiu.

Els objectius que es proposen amb la realització d’aquests tallers són que els joves aprenguin a treballar en equip, a expressar-se amb la tecnologia, a compartir idees a través de creacions digitals i a promoure la creativitat.

El primer taller es realitzarà el mes de setembre i cada taller consta de  3 sessions d’1:30h durant tres setmanes consecutives.

Aquests tallers són totalment gratuïts pels usuaris de la biblioteca i les places són limitades. Per això cal realitzar la inscripció prèvia Reserva d’entrades:

· A https://castelloempuriabrava.koobin.com

· A la Biblioteca: tel. 972 250 611 mail. biblioteca@castello.cat