Des del Servei de Biblioteques de Girona s’ha dissenyat un servei per als joves de les biblioteques, una activitat que té com a objectiu acostar-se al públic juvenil. La proposta  és oferir una sèrie de tallers de formació en robòtica i programació en Scratch, activitat extraescolar en plena efervescència en aquests moments.

Aquest projecte s’ha creat en col·laboració amb el grup de recerca de la UdG UdiGitalEdu i enguany és una prova pilot que es realitzarà a 10 biblioteques de les comarques gironines.

La biblioteca Ramon Bordes i Estragués en formarà part, oferint 3 tallers de BIBLIOMARKERS. Concretament els tallers que duran a terme són:

 Taller 1 — Scratch: imagina, programa, comparteix (10-12 anys)

Activitat dissenyada per introduir-se al món de la programació a través de l’Scratch.

Taller 2 — Inventa robots senzills amb LEGO WeDo (13-14 anys)

Activitat dissenyada per introduir-se al món de la robòtica educativa a través de la plataforma LEGO WeDo.

Taller 3 — Crea i programa un robot mòbil amb LEGO Mindstorms (15-16 anys)

Activitat dissenyada per introduir-se al món de la robòtica educativa a través de la plataforma LEGO Mindstorms.

Els objectius que es proposen amb aquests tallers és que els joves aprenguin a treballar en equip, aprendre a expressar-se amb la tecnologia, a compartir idees a través de creacions digitals i promoure la creativitat.

Cada taller són 3 sessions d’1:30h a realitzar dins una mateixa setmana (Dilluns-dimecres-divendres). Els dinamitzadors d’aquestes sessions seran estudiants de la UdG seleccionats i tutoritzats per UdiGitalEdu.

Aquests tallers són totalment gratuïts pels usuaris de la biblioteca i les places són limitades. Per això cal realitzar la inscripció prèvia a la Biblioteca presencialment o bé a través del telèfon 972 250611 o al mail biblioteca@castello.cat.