Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Bústies Reials als comerços del municipi

Els i les alumnes de la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) de Castelló d’Empúries han construït bústies de fusta per tal que els nens i nenes puguin fer arribar la carta als Reis Mags.

Aquest matí alumnes de la UEC han començat a col·locar les bústies reials a diferents establiments del municipi. El projecte, que permetrà als nens i nenes del municipi fer entrega de la seva carta,  s’ha portat a terme en col·laboració amb l’Associació de Comerciants i Empresaris de Castelló d’Empúries i Empuriabrava. 8 dels comerços associats ( Pralines Guy de Greef, Merca Jardí, El Racó dels Peques, Perruqueria Sete, Showroom Come Tu Me Vuoi, Autoescola Tramuntana, Perruqueria Amdós i Restuarant Pisseria Bakkhos) han cedit un petit espai per col·locar-hi la bústia, que un patge reial recollirà per entregar el seu contingut als Reis Mags. Els nens que dipositin la carta en un d’aquests comerços rebran un petit obsequi.

La UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) és una oferta educativa alternativa dirigida a alumnes de secundària amb dificultats d’adaptació al medi escolar en els centres educatius. Es va implantar al municipi per primera vegada el curs 2018-2019 per iniciativa de l’Ajuntament, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i que actualment gestiona la Fundació Gentis en coordinació amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament.

L’objectiu de la UEC és sobretot afavorir l’assoliment de les competències de l’etapa i garantir la continuïtat formativa dels alumnes, amb una metodologia que els motivi, de reforç dels aprenentatges, per retornar-los la confiança en les possibilitats d’èxit personal i evitar l’abandonament escolar.