Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Campanya informativa per als establiments hotelers, de restauració i càterings, sobre la recollida selectiva dels residus d’envasos de vidre

Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries iniciem una campanya informativa adreçada als responsables dels establiments comercials del sector hoteler, de la restauració i dels càterings. L’objectiu és donar suport en la correcta gestió dels residus que es generen, informar sobre la normativa vigent i resoldre possibles dubtes a l’hora de separar cada tipologia de residu en els diferents contenidors.

La Unió Europea va marcar recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020, mentre que a Castelló d’Empúries es va arribar al 21,83% de recollida selectiva. El 2025 l’objectiu serà del 55%. Per això, es posa en marxa aquesta campanya. Generar menys residus i assegurar el seu reciclatge és un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica.

La col·laboració dels establiments és essencial: només assolirem aquests objectius si des dels establiments es realitza una correcta separació dels residus que generen.  En aquesta campanya comptem amb la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, per això s’ofereixen als establiments cubells totalment gratuïts per a separar els envasos de vidre.

Optem a guanyar la Bandera Verda del reciclatge

Aquest any, Castelló d’Empúries ens hem sumat al Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio, juntament amb més de 20 municipis costaners de Catalunya i 150 de tot l’Estat, que optem a rebre el guardó Bandera Verda en reconeixement a l’esforç de l’hostaleria i la restauració local i el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre, amb la sostenibilitat i la protecció del nostre entorn.