Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries acull les XVI Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona 2022

Avui divendres durant tota el dia i demà dissabte al matí Castelló d’Empúries acull per primera vegada les Setzenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona 2022, organitzades conjuntament pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Girona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, la Universitat de Girona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries a través del Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

Les Jornades seran, com fa ja 30 anys, una ocasió de trobada per conèixer què s’ha fet en l’àmbit del patrimoni arqueològic de les comarques de Girona en els darrers dos anys tant en els jaciments amb una recerca consolidada com en les noves troballes; seran també una ocasió de debat que hauria d’enriquir els coneixements que tenim d’aquest patrimoni, des del treball de camp fins a les tasques posteriors de conservació, restauració, museïtzació…

La inauguració de les jornades anirà a càrrec de l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, i del director dels Serveis Territorials de Cultura de Girona, Josep Calataiud, i tot seguit tindrà lloc la ponència inaugural a càrrec de Maite Miró, cap del Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Les jornades tindran lloc al Convent de Santa Clara i s’han subdividit en cinc sessions: Paleontologia i Prehistòria; Romà i Tardoantiguitat; Protohistòria i colonitzacions; Medieval i Moderna; i finalment una sessió dedicada al patrimoni arqueològic (museïtzacions, restauracions, consolidacions, etc.), i finalment una taula rodona dedicada a l’arqueologia vertical. El dissabte a la tarda es farà una visita guiada als assistents a la necròpolis altmedieval del puig Salner i al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, que clourà les jornades d’arqueologia.

Les Setzenes Jornades d’Arqueologia de les Comarques de Girona tenen per objectiu posar en valor i alhora en debat el conjunt d’intervencions en l’àmbit del patrimoni arqueològic i paleontològic realitzades durant el bienni 2020-2021, i van adreçades als arqueòlegs, historiadors, restauradors, conservadors i tècnics de patrimoni històric i cultural, prèvia inscripció obligatòria. Podeu trobar més informació a la web de la Tribuna d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya: www.tribunadarqueologia.blog.gencat.cat.