Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries celebrarà la festa de la Candelera del 28 de gener al 2 de febrer

L’Espectacle d’humor Faixedas i punt i el teatre musical Apologia i escarni de l’estupidesa humana de Marc Timón són algunes de les propostes de la Festa Major d’Hivern

Castelló d’Empúries recupera enguany la festa de la Candelera després que l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia. Les mesures contra la covid-19 vigents en aquests moments han obligat a adaptar la festa petita del municipi, que haurà de prescindir d’algunes de les activitats tradicionals com són la trobada de puntaires o el campionat de botifarra, i afectarà altres actes que han hagut canviar el format.

Tot i això, la programació d’aquest any inclou propostes per a tots els públics: Exposicions, concerts, espectacles, presentacions, sardanes i visites guiades. Totes aquestes activitats tindran lloc del 28 de gener al 2 de febrer.

Com a activitats més destacades hi haurà dos espectacles que marcaran l’inici i el final de la festa. Per una banda, Faixedas i Punt, un espectacle d’humor de petit format amb històries esbojarrades, improvisacions compartides i riures assegurats. Per altra banda, el dia 2 de febrer, per tancar la festa,  tindrem oportunitat de gaudir del musical  Apologia i escarni de l’estupidesa humana de Marc Timón. El castelloní presenta una obra sobre la moral, l’amor i un talp màgic que mossega el penis de les persones.  

Cal destacar també les sardanes a la plaça dels Homes a càrrec de la Cobla Rossinyolets, dissabte al migdia, i de la Cobla Forment del Montgrí, a quarts de dotze, el dia de la Candelera.  Durant la pandèmia les sardanes s’han hagut de traslladar per qüestions d’aforament i s’ha aprofitat aquesta ocasió per tornar a gaudir-les a la plaça dels Homes, on sempre s’havien fet.   

Per últim, recordar que el lliurament de l’Espiga i Timó torna a celebrar-se dins els actes de la Candelera i que tindrà lloc a la capella del convent de Santa Clara dissabte 29 de gener, a les 11 hores.  

Algunes de les activitats o espectacles requereixen reserva d’entrada que estaran disponibles al web www.castello.cat a partir d’aquest dissabte, 22 de gener.  

Descarrega’t el programa