Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Castelló d’Empúries ofereix un descompte del 25% a l’entrada general per visitar els seus museus

La millor manera de conèixer la nostra pròpia història és visitant i gaudint del nostre patrimoni cultural. Castelló d’Empúries té tres museus que permeten conèixer la seva història a més d’un ric patrimoni històric que fa que la visita sigui una aturada indispensable.

Aquest estiu continuem amb la campanya de descomptes: a l’adquirir l’entrada general en un dels museus pots aconseguir un descompte del 25% en la resta. Es tracta d’una campanya que té l’objectiu de promoure i alhora fer més accessible la visita als tres museus castellonins.

A la Basílica de Castelló d’Empúries, paradigma del gòtic mediterrani, la visita permet contemplar les singulars fonts baptismals, el notable retaule major d’alabastre del segle XV, dos sarcòfags comtals i vitralls gòtics, el retaule dels Dolors del segle XVIII, l’orgue del segle XIX i molts altres elements d’interès. La Curia-Presó medieval ocupa una edificació gòtica del segle XIV que integrava la Cúria, seu del tribunal de justícia, i la Presó, el lloc de reclusió dels condemnats. S’hi explica la història medieval de la vila, del call jueu i de l’antic comtat d’Empúries, i la visita permet contemplar els grafits fets per les persones que hi van estar empresonades, així com el llegat arqueològic de la comunitat jueva, com per exemple la important col·leció lapidària jueva. Mentre que a l’Ecomuseu-Farinera s’hi conserva i es difon el patrimoni industrial fariner de la vila, testimoni d’una activitat que s’hi desenvolupa des de l’època medieval i que es troba situat en un edifici que fou transformat en farinera a finals del segle XIX.

La Basílica de Santa Maria obre les seves portes cada dia, de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h. Mentre que l’Ecomuseu-Farinera i el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV obren al públic també cada dia, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

Per a més informació, als telèfons 972 15 62 33, o bé al web: www.castelloempuriabrava.com.