Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’any 1982 es va iniciar l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Des d’aleshores, s’hi ha anat afegint edificis, construccions, nuclis poblacionals, tant en la seva totalitat com en només una part, que tenen en comú un veritable interès historicoartístic de caràcter monumental, popular i tradicional. Segons la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català aprovada per la Generalitat de Catalunya, aquest inventari forma part de l’Inventari del Patrimoni Cultural Català. S’hi estableixen tres categories de protecció:

  1. Els Béns Culturals d’Interès Nacional (BCIN) són els més rellevants i es classifiquen en monument històric, conjunt històric, jardí històric i lloc històric.
  2. Els Béns Culturals d’Interès Local (BCIL) són també importants des del punt de vista patrimonial malgrat no complir les condicions pròpies dels anteriors.
  3. Altres béns culturals, en referència a construccions, edificis i conjunts d’edificacions que tenen prou valor historicoartístic com per formar part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Al document adjunt (el patrimoni cultural immoble de Castelló d’Empúries) podeu trobar la relació dels béns immobles que actualment conformen el patrimoni arquitectònic històric i cultural del municipi i el seu grau de catalogació i de protecció.

Interior Basílica