Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cloenda de la 9a edició del Conte per Relleus

L’alumnat de 5è de primària de les escoles del municipi van participar ahir a l’acte de cloenda del projecte Conte per Relleus, en el marc de les actuacions del Pla Educatiu d’Entorn de Castelló d’Empúries del curs 2021-2022.

Ahir al matí, un centenar d’alumnes de les escoles del municipi, l’Institut Escola El Bruel-Empuriabrava, L’Escola Joana d’Empúries i l’Escola Ruiz Amado, van assistir a la Sala Gòtica de l’Ajuntament per celebrar la cloenda del Conte per Relleus. L’acte va comptar amb la presència de l’escriptora Mariona Masferrer i l’il·lustrador Sergi Moreso. Anna Massot, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va dedicar unes paraules a tots els participants felicitant-los per l’autoria del conte: “Enhorabona a totes i a tots perquè després de tota la feina que heu portat a terme aquests mesos, ja sou autors del conte La carta robada“. També va voler agrair a les escoles i a les professores i professors l’esforç que han dedicat a l’activitat.

L’activitat pretén fomentar l’hàbit lector i el gust per l’escriptura creativa a l’alumnat. Consisteix principalment a escriure un conte col·laboratiu i en xarxa entre les 5 aules de 5è de primària de les escoles del municipi. L’alumnat parteix de la història que ha creat l’escriptora Mariona Masferrer expressament per a ells.

Així mateix, l’escriptora és la que els proposa l’inici de la trama i qui en fa en seguiment entre capítols. Els alumnes també són qui elaboren il·lustracions per acompanyar els capítols, amb el seguiment de l’il·lustrador Sergi Moreso.

Enguany, és la novena edició del conte. Una edició especial, ja que l’any anterior, no es va poder desenvolupar per les mesures establertes per la covid-19. El fet de poder reprendre l’activitat ha estat una satisfacció, tant pels centres educatius, com per a la resta d’agents implicats.

Els alumnes de cada classe han llegit el capítol que han escrit aquests darrers mesos i també han fet la valoració del projecte. En finalitzar l’acte, s’ha lliurat a cada alumne un exemplar del conte, que l’Ajuntament ha editat. També s’ha fet una fotografia conjunta al pati del Palau del Comtes.