Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Conferència: ANTONI CAMPAÑÀ. Una mirada fotogràfica de la Guerra Civil

El divendres 25 de setembre a les 19:30  h.

Conferència: ANTONI CAMPAÑÀ. Una mirada fotogràfica de la Guerra Civil a càrrec d’Arnau Gonzalez Vilalta

Us proposen una xerrada per a conèixer un fotògraf, Antoni Campañà Bandranas (1906-1989) que dedicà part de la seva trajectòria al fotoperiodisme, col·laborant amb diversos diaris com ara  El dia gràfic i  La Vanguardia.

Un fons retrobat fa poc temps, que havia restat amagat i quasi inèdit durant 80 anys, és el darrer gran fons fotogràfic de la Guerra Civil a Catalunya. Més de 5.000 fotografies que Antoni Campañà  va fer durant els tres anys de Guerra Civil, mostren la vida en guerra vista per un dels fotògrafs més important del país. Campañà retrata una realitat tràgica: des de protestes per la manca d’aliments davant la Pedrera fins a soldats del Tercer Reich desfilant per la Diagonal. I també hi ha instantànies de l’Alt Empordà d’aquest període.

Avui aquest reportatge gràfic de la nostra història ha vist la llum gràcies a la publicació d’un llibre La Capsa Vermella, editat per Comanegra l’any 2019, i un dels seus autors, l’historiador Arnau Gonzàlez Vilalta professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona ens presentarà aquestes fotografies de Campañà, situant la seva trajectòria durant la Guerra Civil i reflexionant també  sobre el perquè de mantenir-les amagades tant de temps.

Dir també que en el fons de l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries es conserven 3 postals realitzades per Antoni Campañà, que estaran exposades, perquè el públic les pugui veure.

Fons Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries (AMCE)

Per assistir a la xerrada Reserveu places a: https://castelloempuriabrava.koobin.com

· O a la Biblioteca: tel. 972 250 611 mail. biblioteca@castello.cat