Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Conferència “La restauració de les bigues de fusta de la Cúria comtal del segle XIV”, aquest dissabte al Convent de Sant Agustí

Aquest dissabte 21 de maig, a les 18 h de la tarda i al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries, tindrà lloc la conferència “La restauració de les bigues de fusta de la Cúria comtal del segle XIV” a càrrec de Jordi Canet, tècnic del departament de Patrimoni Històric, i de les restauradores Laia Roca i Idoia Tantull, responsables de la intervenció.

La conferència, organitzada pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV en el marc del Dia Internacional dels Museus d’enguany, mostrarà el procés i els resultats de la intervenció de restauració-conservació de les dues bigues, de les restes de mènsules i del conjunt d’elements originals de fusta amb restes de policromia de l’edifici de la Cúria comtal de Castelló d’Empúries, un edifici construït a partir de l’any 1336 en temps del comte d’Empúries l’Infant Pere I d’Aragó (1325-1342), com a Cort de l’Audiència del Comtat d’Empúries, és a dir, el tribunal de justícia de tot el comtat d’Empúries. La Cúria funcionava també com notaria pública i seu de l’arxiu dels comtes d’Empúries, i és avui dia un dels edficis d’època medieval més emblemàtics de Castelló d’Empúries.

El Museu d’Història d’Història Medieval va organitzar la intervenció de restauració-conservació de les dues bigues antigues de fusta que va tenir lloc durant els mesos d’octubre a desembre de 2020, i que va rebre el suport tècnic i econòmic del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC). Per assistir a la conferència no cal inscripció prèvia; més informació, al telèfon 972 25 08 59.