Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Conferència sobre “L’art contemporani a l’abast” de Pere Parramon, el divendres 17 de febrer a les 18 h al Convent de Sant Agustí

El divendres 17 de febrer de 2023, a les 18 h de la tarda i al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries, tindrà lloc la conferència “L’art contemporani a l’abast” a càrrec de l’historiador de l’art Pere Parramon, una activitat gratuïta i sense inscripció prèvia organitzada pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV.

La conferència proposa una introducció a l’art contemporani amena i per a tots els públics, que pretén tractar sense complexos els tòpics i prejudicis que sovint l’envolten, les característiques principals, algunes de les obres més famoses i comentades, i els referents i protagonistes, tant de casa nostra com d’arreu.

Amb rigor, però sense tecnicismes innecessaris, i mitjançant nombrosos exemples, ens acostarem també a les qüestions formals, d’una banda, i a les conceptuals, personals, socials i polítiques, de l’altra, de manera que ens permetin argumentar fins a quin punt l’art contemporani és per a tots nosaltres, sempre interpel·lant-nos i oferint-nos un mirall on retrobar-nos o, fins i tot, descobrir-nos. Una oportunitat, doncs, per a aquelles persones que senten curiositat pels productes i les iniciatives relacionades amb l’art de les últimes dècades, tant si disposen de coneixements previs sobre el tema com si no.

Pere Parramon (Girona, 1977) és doctor en Història de l’Art i màster en comunicació i crítica de l’art per la Universitat de Girona. Professor de secundària i d’universitat, és curador d’exposicions i membre de les Associacions Catalana i Internacional de Crítics d’Art (ACCA i AICA). Ha estat adjunt a direcció de la Fundació Vila Casas i president dels Amics del Museu d’Art de Girona. Juntament amb M. Lluïsa Faxedas, és autor del llibre Art contemporani a Girona, 1994-2019, entre altres publicacions d’assaig i ficció. Aquesta activitat forma part del cicle de conferències anual i de caràcter itinerant de la Diputació de Girona, que aborda temes relacionats amb la societat i amb els diferents àmbits de coneixement des d’una perspectiva multidisciplinària.