Tots els majors de 16 anys empadronats al municipi podran votar a través del web www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica distribuïts al municipi

La convocatòria de 2019 de Pressupostos Participatius a Castelló d’Empúries, impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana, encara aquest mes de març la seva fase final amb l’obertura del període de votació, que permetrà als veïns i veïnes escollir a quins projectes volen destinar 150.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.

Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, convida la ciutadania a prendre part del procés i avança que “encarem la fase decisiva d’aquesta convocatòria convençuts que sigui quina sigui la decisió popular que prenguin els nostres veïns, tot el municipi en sortirà beneficiat”.  En aquest sentit, Salvi Güell, l’Alcalde afirma que “la implicació de la ciutadania ha estat molt positiva i els emplaço de nou a participar en aquesta fase de votació final d’on sortiran els projectes a executar”

Què votem?

L’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 22 actuacions sorgides de les propostes realitzades per la ciutadania i que han estat validades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Cada ciutadà pot escollir fins a un màxim de 3 propostes de les 22 propostes finalistes.

Quan puc votar?

Del 18 al 31 de març (ambdós inclosos) a través delweb www.tutriescastello.cat o als diferents punts de votació telemàtica habilitats arreu del municipi.

Qui pot votar?

Totes les persones empadronades majors de 16 anys. En el moment de la votació cal identificar-se amb el DNI o NIE.

La població participa activament en la definició dels projectes finalistes

Per aquesta nova convocatòria del Pressupost Participatiu la Regidoria de Participació Ciutadana sotmetrà a votació i decisió popular un total de 22 actuacionsseleccionadesel passat 26 de febrer en el marc del Fòrum Ciutadà de Priorització.

En la primera fase del projecte, els veïns i veïnes van fer arribar 644 propostes al consistori; i després de ser valorades i quantificades pels serveis tècnics de l’Ajuntament i ser seleccionades –posteriorment- durant el Fòrum de Priorització, d’aquestes se’n sotmetran a votació un total de 22.

L’Ajuntament donarà compliment a les propostes guanyadores del procés

El consistori ha fet una reserva en el pressupost municipal de 2019 de 150.000€ -25.000€ més que l’any passat- perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes es destinen. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades del 18 al 31 de març.