Aquest dissabte el Cross Comarcal es correrà al Trabuc d’Empuriabrava. Una temporada més, el  Consell Comarcal de l’Alt Empordà organitza juntament amb ajuntaments, Associacions de mares i pares, clubs, i entitats de la comarca, el Circuit Comarcal de Cross.  Aquesta activitat va dirigida a tots els nens i nenes en edat escolar de l’Alt Empordà.

La cursa de dissabte serà la segona prova d’aquest any i compta amb 90 inscripcions de les escoles de primària de Castelló d’Empúries: 49 participants de l’Escola Joana d’Empúries, 13 de l’Escola Ruiz Amado i 28 de l’Institut-Escola El Bruel. La prova de demà començarà a les 10 h, tot i que els participants hauran de recollir el seu dorsal a les 9.30 h.  

El circuit consta de 5 proves, puntuables i per categories, que es realitzen a diferents municipis col·laboradors. La primera  es va portar a terme el dia 26 d’octubre a Vilafant i després de la de  Castelló quedaran pendents  les proves de Sant Pere Pescador (Parc del Riu 14/12/2019), la de  l’Escala (Zona Rec del Molí 18/01/2020) i la de  Vilajuïga  (Celler Espelt).

El Circuit de Cross vol ser una activitat de foment de l’esport i els hàbits saludables, així com una eina per dinamitzar l’activitat física i esportiva als municipis de la nostra comarca. A cada cursa hi participen aproximadament uns 400 nens i nenes.