· Martí Fonalleras s’ha reunit amb el claustre de professors de l’Institut Escola El Bruel en l’inici del curs per encoratjar-los en aquest nou projecte que unifica els dos centres

·Aquest és el primer Centre Educatiu d’aquestes característiques de l’Alt Empordà

Ahir al migida, el director dels Serveis Territorials d’Educació es va reunir amb el claustre de professors de l’Institut Escola el Bruel d’Empuriabrava. El motiu de la visita va ser per encoratjar als professors que inicien enguany un projecte que unifica els dos centres i que permetrà als alumnes la continuïtat en un mateix centre dels 3 als 16 anys.

Després d’anys de no crear Institut Escola al territori, el Departament ha apostat per aquests dos centres essent el primer de l’Alt Empordà. Segons Martí Fonalleras, el fet que els dos centres estiguin de costat i que tots dos estiguin en barracons facilita la posada en marxa d’aquest projecte i la construcció d’un nou edifici comú.

Aquest model aportarà beneficis als alumnes pel fet que a sisè de primària no hauran de buscar un Institut de secundària sinó que podran continuar fins a acabar l’ESO. Pels professors serà un repte ja que necessitaran un període d’adaptació  ara que hauran de treballar tots junts.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, Anna Massot,  que també va visitar el centre, va explicar que des de l’Ajuntament s’intentarà ajudar-los en tot el que es pugui en aquesta nova etapa. Seguint aquesta línia el passat dilluns ja es va organitzar una jornada d’acollida per als docents d’aquest centre i això ja va servir una mica com a dinàmica de grup. Segons Anna Massot, aquest model d’Institut Escola és molt positiu i ha de donar facilitat per consolidar els dos centres.