Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Fòrum Ciutadà de Priorització selecciona les 20 propostes finalistes dels Pressupostos Participatius

Debats, exposicions d’idees i una eina electrònica van permetre escollir els projectes finalistes. Els pots consultar aquí

Una vintena de veïns i veïnes van prendre part dimecres 22 de juliol del Fòrum Ciutadà de Priorització celebrat a la Sala Municipal. En una sessió que era oberta a tota la ciutadania i que va garantir les mesures de seguretat i d’higiene corresponents, els assistents a l’acte van poder escollir a través d’un debat i d’una dinàmica participativa els 20 projectes finalistes que se sotmetran a votació popular en el marc de la convocatòria de Pressupostos Participatius 2020-2021 de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Cal recordar que el consistori executarà una partida de 400.000€ dels pressupostos municipals de 2020 i 2021 (una partida de 200.000€ per al pressupost municipal del 2020, i una segona per al pressupost municipal del 2021) per tal que els veïns i veïnes decideixin a quins projectes els volen destinar.

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell; i la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, van donar la benvinguda als assistents al Fòrum, van agrair la seva implicació, i van precedir una sessió que va comptar amb debats, exposicions d’idees i l’ajuda d’una eina electrònica per a poder fer la selecció definitiva dels projectes finalistes.

Ara, un cop celebrat el Fòrum Ciutadà de Priorització es procedirà a l’estudi econòmic per a concretar el cost de cadascuna de les 20 propostes finalistes. Totes elles, es poden consultar a través del següent enllaç.

I en la darrera fase del procés, prevista per al mes de setembre i octubre, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquesta línia, l’Ajuntament es compromet a integrar en els pressupostos municipals de 2020 i 2021 les propostes més votades.