Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, a la revista “Mira’m”

La revista Mira’m, una publicació periòdica mensual de cultura i oci de l’Empordà, publica al seu número 286 del mes d’abril de 2024 una reportatge sobre el Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, titulat com “un dels espais medievals més emblemàtics de Castelló d’Empúries”.

L’article dedicat al museu castelloní consta de set pàgines en total amb diverses fotografies en color i tracta amb extensió i alhora amb síntesi les principals línies de treball i d’acció del Museu d’Història Medieval de Castelló d’Empúries, especialment pel què fa a la conservació, la recerca i la difusió del patrimoni històric castelloní, i alhora posa l’èmfasi en el valor històric, cultural i patrimonial de l’edifici, construït a partir de l’any 1336 amb les restes del castell comtal del puig Mercadal de la vila.

El reportatge sobre el museu, elaborat a partir d’una entrevista a Jordi Canet Avilés, tècnic del departament de Patrimoni Històric i responsable del museu, tracta també el paper del Centre d’Estudis Trobadorescos en l’organització del Festival Terra de Trobadors i la vinculació amb la Universitat de Girona a través del conveni vigent de col·laboració, així com altres tipus de col·laboració amb la Universitat de Girona, com la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent, i també amb el Campus de Patrimoni Cultural.

Les fotografies de l’article són a càrrec d’Òscar J. Carrés, director de la revista Mira’m, que actualment és una de les revistes de referència pel què fa a premsa gratuïta i de qualitat a la província de Girona. La revista es pot trobar en paper al museu, a les oficines de turisme, així com també en alguns establiments comercials i hotelers del municipi i de la comarca. També podeu llegir el reportatge online sobre el museu clicant a: Revista Mira’m.