Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

El Servei Educatiu del museu estrena vídeo sobre el procés del pa

El vídeo ha estat gravat a la fleca  el Llonguet de Peralada.

El Servei educatiu ha actualitzat el vídeo sobre el procés del pa que els alumnes visualitzen durant el taller “El pa de l’obrador a la taula”. Aquesta és l’activitat estrella de l’Ecomuseu Farinera entre els alumnes d’infantil i primària de les escoles. 

En aquest taller, els nens i les nenes elaboren un pa que s’emporta a casa per compartir l’experiència amb les famílies. Es comença observant i manipulant els ingredients, i mentre el pa es cou al forn, s’explica a través del vídeo el procés d’elaboració del pa: els ingredients que es fan servir i què aporta cadascun, les màquines que intervenen en el procés, les etapes que té l’elaboració del pa des de que comencem a pastar fins que ja tenim el pa cuit.

Aquest nou vídeo té dos protagonistes, en Jordi Porterias, el mestre flequer i en Llonguet, una animació que l’acompanya per explicar als més menuts com es fa el pa. S’ha filmat a la mateixa fleca el Llonguet de Peralada, ha estat realitzat per Link Productions i Groc Studio, i compta amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El servei educatiu de l’Ecomuseu Farinera ofereix visites i tallers als centres escolars, adreçats als diferents nivells educatius  i pensats com un complement per a l’educació formal. Des del museu es col·labora de manera activa en el procés d’adquisició de coneixements que es duu a terme en els centres, atès que el patrimoni industrial com a testimoni d’una activitat productiva és un recurs didàctic que permet assolir coneixements mitjançant l’experimentació i observar in situ les aplicacions de la ciència i de la tècnica.

Consulteu les activitats educatives del curs 2022-2023 a https://www.ecomuseu-farinera.org/ca/educacio