Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els alumnes de la UEC de Castelló d’Empúries engeguen “Rebiciclem” un projecte (solidari) de reparació de bicicletes

La UEC (Unitat d’Escolarització Compartida) és una oferta educativa alternativa dirigida a alumnes de secundària amb dificultats d’adaptació al medi escolar en els centres educatius. Es va implantar al municipi per primera vegada el curs 2018-2019 per iniciativa de l’Ajuntament, conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i que actualment gestiona la Fundació Gentis en coordinació amb el Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament.

Els alumnes de la UEC tenen una escolarització compartida entre l’institut i aquestes unitats amb la finalitat de seguir l’etapa de secundària amb un grup reduït d’alumnat, on es programa un currículum adaptat a les característiques i necessitats de cada un dels alumnes i, que té un enfocament eminentment pràctic, com una mesura extraordinària d’atenció a la diversitat. Actualment hi assisteixen alumnes d’entre 14 i 16 anys dels dos instituts del nostre municipi.

L’objectiu de la UEC és sobretot afavorir l’assoliment de les competències de l’etapa i garantir la continuïtat formativa dels alumnes, amb una metodologia que els motivi, de reforç dels aprenentatges, per retornar-los la confiança en les possibilitats d’èxit personal i evitar l’abandonament escolar.

Una de les maneres d’assolir el contingut curricular de forma pràctica és fer-ho a través de projectes, prioritzant-ne el caràcter pràctic, multidisciplinari i comunitari com és “Rebiciclem”, la proposta d’aquest curs 2020-2021.

Per a poder dur a terme aquest projecte cal poder comptar amb bicicletes, i és per aquest motiu que des de la UEC es fa una crida a aquelles persones del municipi que tinguin una bicicleta vella o que no utilitzen i que vulguin donar-la, perquè des de “Rebiciclem” puguin reparar-les i condicionar-les per tal de poder-les fer servir durant el curs.

El projecte també té un component solidari i comunitari destacable, i és que aquell excedent de bicicletes que es rebin, es repararan i es donaran a les entitats o agrupacions del nostre entorn que ho puguin necessitar.

A més a més, a final de curs farien un sorteig obert per a poder aconseguir una de les bicicletes que s’hagin reparat.

Si voleu col·laborar amb el projecte i teniu una bicicleta que podeu donar, podeu escriure al correu electrònic uec.castelloempuries@gmail.com i us la passaran a buscar per casa.