Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els SUPERLECTORS de la Biblioteca de Castelló d’Empúries

Aquest any també hem volgut premiar als superlectors de la biblioteca Ramon Bordas Estragués d’aquest 2021. Són els usuaris de la nostra biblioteca que han realitzat més préstecs durant la darrera anualitat.

Volem agrair a en Martí Genís, la Maria Rosa Cargol, a  la Neus Subirós i a la Carme Martí per la lectura de tants llibres, revistes i préstec de pel·lícules de la secció d’adults!

I a la Manar Gazli, l’Amaia Santaló, la Laia Burdon i a la Laia Lupion per llegir molts llibres infantils!

Tots ells s’emporten un petit obsequi de llibres de regal de la Biblioteca.

I com no, també volem donar les gràcies a tots els usuaris que fan ús dels nostres serveis! Tenim com a objectiu ser un equipament cultural de proximitat, obert a tothom, per a satisfer les necessitats informatives, formatives i de lleure dels nostres usuaris.

En aquest darrer any, malgrat les restriccions vinculades a la COVID-19,  la biblioteca de Castelló d’Empúries ha rebut 15.814 visitants presencials, s’han realitzat 14.565 transaccions de préstec  a usuaris de la biblioteca i 1.681 préstecs interbibliotecaris.

Aquestes són les xifres del 2021:

Si bé encara no hem assolit les xifres del 2019, abans de la pandèmia, sí que hem de remarcar que enguany hi ha hagut  aproximadament un 20% més de visitants respecte a l’any anterior i s’han realitzat un 30% més de préstecs a usuaris.

Per altra banda, també volem esmentar que la Biblioteca de Castelló d’Empúries disposa actualment d’un fons de 42.639 documents (llibres, música, cinema…) i de subscripcions a 83  revistes i diaris. Aquest fons es troba a disposició de tots els usuaris i, cada mes, es duen a terme Guies de novetats per difondre’l. En el decurs del 2021, gràcies a quatre subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a una subvenció de la Diputació de Girona, a les quals cal afegir el pressupost propi de l’Ajuntament, hem pogut incorporar 2.722 nous documents a la nostra col·lecció. Això ens permet tenir-la actualitzadai disposar de les últimes novetats del mercat, que és el que sol·liciten els nostres usuaris.