Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Els tastets de professions

Quan finalitza l’etapa d’escolarització obligatòria i amb les preinscripcions a prop, és el moment de prendre decisions: fer un cicle formatiu, fer batxillerat, endinsar-se al món laboral?

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i dins del marc del Pla educatiu d’entorn s’ofereixen els Tastets de professions. L’activitat Tastets, Tallers i Xerrades de Professions és una actuació adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO dels centres educatius del nostre municipi, que té com a objectiu facilitar a l’alumnat que està a punt de finalitzar l’escolaritat obligatòria, eines i recursos per a l’elecció formativa, professional i laboral, apropant-lo a diferents oficis i professions. 

Els tastets i tallers combinen una part teòrica on s’explica com és la professió i una part pràctica on els i les alumnes poden viure la realitat de la professió escollida a través de diferents activitats.

Enguany s’ofereixen 8 tastets, xerrades i tallers diferents i es realitzaran a diversos espais del municipi, fora de l’horari lectiu,entre l’11 i el 22 de març. Els perfils de professionals que participen son molt variats: perruqueria, cossos policials, serveis mèdics, cos docent, etc. 

Les temàtiques dels tastets van ser escollides pels i les joves de 3r i 4t d’ESO del municipi i els seus docents a través d’una enquesta on se’ls demanava els interessos professionals. 

Son activitats voluntàries i les inscripcions d’aquest curs s’han fet via correu electrònic a través del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Per participar-hi és imprescindible que tots i totes les joves tinguin l’autorització firmada per les seves famílies. 

És una activitat molt ben valorada pels participants. 

Els tastets de professions conten amb la col·laboració de diferents professionals, empreses i centres educatius del municipi i rodalies, sense ells i elles aquest projecte no seria possible.