Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Empresa i Treball obre avui una nova línia d’ajuts a l’oci nocturn per les darreres restriccions sanitàries de la Covid-19

  • A partir d’avui, 25 de gener, es poden sol·licitar, a través de Canal Empresa, aquests nous ajuts directes adreçats a autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn. El tràmit telemàtic per sol·licitar l’ajut finalitza el 4 de febrer a les 14 hores
  • Els ajuts seran d’entre 15.000 euros i fins a 120.000 euros, depenent del número de treballadors i l’aforament del local

El Departament d’Empresa i Treball ha obert avui, 25 de gener a les 9 hores, el tràmit de Canal Empresa per sol·licitar els ajuts directes de la nova línia de 20 milions d’euros per a establiments d’oci nocturn afectats per les restriccions sanitàries de la Covid-19. El tràmit telemàtic per sol·licitar l’ajut finalitza el divendres dia 4 de febrer a les 14 hores.

Es tracta de la cinquena línia específicament adreçada a l’oci nocturn que posa en marxa del Departament, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), amb l’objectiu de contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de la facturació derivada de la suspensió de l’activitat imposada com a mesura per contenir l’augment de contagis.

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn, incloent-hi discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacle, bars musicals, karaokes, i discoteques de joventut.

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, d’entre 15.000 i 120.000 euros, en funció de les dimensions i el nombre de treballadors: els establiments de menys de 10 treballadors rebran un ajut de fins a 15.000 euros; els establiments de 10 o més treballadors i aforament inferior a 1.300 persones fins a 50.000 euros; i els establiments de 10 o més treballadors i aforament igual o superior a 1.300 persones, fins a 120.000 euros.

La presentació de les sol·licituds es farà temàticament a través de Canal Empresa, omplint el model formalitzat, disponible a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i  Treball. Per agilitar la tramitació, el procediment inclou una declaració responsable, on els sol·licitants acreditaran que compleixen els requisits.

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha concedit l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats o atorgats.

 Més informació sobre el tràmit, aquí