Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Empuriabrava acollirà el Festival “La vida sin límites”

El 5 de maig el Passeig Marítim d’Empuriabrava es convertirà en un aparador de les activitats que persones amb diversitat funcional poden realitzar.

Les activitats estan pensades per a tot tipus de públic amb la finalitat d’apropar la realitat d’aquest col·lectiu i compartir experiències.

El programa del Festival inclou demostracions de ballarins en cadira de rodes i jugadors de bàsquet en cadira de rodes, futbolistes, lluitadors, jugadors d’escacs i altres atletes amb habilitats especials, així com gossos guies i escoles eqüestres que treballen en el programa de rehabilitació per a persones amb diversitat funcional.

També s’han programat diversos tallers creatius, un concert de música, grups de ball i informació sobre una amplia gamma de serveis per a persones amb diversitat funcional que faciliten la pràctica d’una vida i un oci independent.

L’objectiu del Festival és augmentar la consciència social respecte al col·lectiu de persones amb necessitats especials, els seus drets, la inclusió social i el respecte per a la pràctica d’una vida independent, a través de la difusió d’informació sobre els diferents tipus d’activitats esportives i culturals que ofereix la demarcació de Girona i la Costa Brava.

Per a l’alcalde Sr. Salvi Güell “Quan els responsables de l’entitat La Vida sin Límites van venir a presentar-nos els projecte no vam poder més que estar al seu costat. Col·laborar amb actes d’aquest caire com a Ajuntament és molt necessari per fer visible i aportar el nostre gra de sorra per fer la vida més fàcil a persones amb diversitat funcional. Esperem que aquesta 1ª edició sigui un èxit i que tingui continuïtat.”

ElSr. Albert Carbonell, President de MIFAS ha explicat “ que des de Mifas es dona suport al Festival i que col·laboraran amb l’organització de diversos tallers. Destaquen l’oportunitat de que tothom pugui compartir i gaudir conjuntament de les activitats”

Per part dels organitzadors manifesten: “Hem decidit crear el festival per mostrar tot el ventall de possibilitats que ofereix la demarcació de Girona i la zona de la Costa brava a les persones amb discapacitat, a més de difondre el valor de la responsabilitat social. El Festival ha rebut molt recolzament de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i d’altres organismes oficials. Totes les associacions que treballen per a la inclusió recolzen la nostra iniciativa. Confiem en que el Festival tingui molt èxit i pugui ser un esdeveniment anual, de referència, per fomentar la inclusió.

Comptem amb moles actuacions esportives, tallers artístic, actuacions de gossos d’assistència, sessions de fisioteràpia esportiva i d’equinoterapia. És important destacar que el Festival és totalment gratuït i obert a tothom qui vulgui passar un dia agradable, avançar en l’autoconeixement i aprendre de les persones, que ens serveixin com a font de motivació i superació personal. Invitem a vostès i a les seves famílies a gaudir d’aquest dia amb nosaltres i comprovar que quan estem junts les nostres capacitats no tenen límits!”

A la roda de premsa de presentació també hi ha estat present el blogger Manu Heras soci de Mifas que dóna suport al Festival.

El festival es desenvoluparà en cinc zones, distribuïdes al llarg del Passeig marítim, per tal de facilitar la participació i el desenvolupament de les activitats:

Zona A, a la part central dreta del passeig marítim:

S’hi desenvoluparan les activitats principals del Festival, actuacions de bàsquet en cadira de rodes, ball en cadira de rodes, arts marcials inclusives. Cada activitat anirà acompanyada d’un taller dirigit per professionals d’aquestes disciplines per tal que les persones amb o sense discapacitat s’hi puguin sentir integrades.

També en aquesta zona s’hi faran concerts de grups artístic amb discapacitat. L’activitat en aquesta zona començarà a les 9.30 amb un taller de Ioga inclusiu.

Zona B, a Apart center La Vida Sin Limites:

Zona de registre i descans per als participants del Festival. Zona de registre on es podran adquirir números per al sorteig amb experiència inoblidable. Es sortejaran vols en globus, sopar gastronòmic, cap de setmana en apartaments d’alta qualitat i altres productes i serveis d’empreses i entitats col·laboradores de la demarcació de Girona i la Costa brava. També a la zona simultàniament amb les activitats del Festival hi haurà un festival independent de cinema inclusiu.

Zona C, costat de bocana, a tocar la pista de basquet

S’hi desenvoluparà un village amb estands d’informació d’empreses i entitats que presten serveis accessibles a la demarcació de Girona i a la zona de la Costa Brava. Tallers artístics inclusius, com ara taller de pintura, taller de manualitats, taller de llengua de signes etc.

Zona D, pista de futbol sala

Hi tindrà lloc un torneig de 4 equips, integrats per nois i noies amb discapacitat mental. Al costat d de la pista de futbol hi tindrà lloc durant tot el matí unes sessions gratuïtes d’equinoterapia. A la tarda en aquesta zona hi haurà una magnífica actuació de gossos d’assistència.

Zona E al costat del Riu La Muga

En aquesta zona hi hauran dos tipus de tallers. Taller de vela accessible i un altre taller de Caiac inclusiu. Hi haurà també l’exhibició de campions de boccia, acompanyat amb un taller d’aquesta disciplina.

També hi hauran diverses excursions guiades amb Handbikes per Empuriabrava

El Festival començarà a les 10,30 h amb una Cercavila de tots els participants (Punt de sortida Av Europa -Supermercat Montserrat- fins a la zona A del Passeig Marítim).

A les 11 començarà l’acte oficial d’inauguració del Festival i seguidament es donarà pas a les activitats, obertes a tothom.

El programa està compost per demostracions de ballarins i de jugadors de basquet en cadira de rodes, futbolistes, lluitadors, jugadors d’escacs i altres atletes amb habilitats especials, així com gossos guies i escoles eqüestres que treballaran en el programa de rehabilitació per a persones amb diversitat funcional

El Festival també ha preparat tallers creatius, un concert de música, grups de ball i distribució d’informació sobre una àmplia gamma de serveis per a persones amb diversitat funcional que faciliten la pràctica d’una vida i un oci independent.

Per a més informació:

https://www.lavidasinlimites.com/es/1446396/festival

https://www.castello.cat/event/festival-la-vida-sin-limites/