Des de l’inici de l’estat d’alarma les obres municipals van aturar la seva activitat, només es va mantenir  un equip de guàrdia de Castelló 2000 per tal de garantir els serveis mínims en cas d’alguna urgència. 

En aquesta fase 0 s’ha començat a reprendre les obres que s’han considerat més urgents perquè afectaven a la mobilitat dels veïns o perquè hi havia perill que amb  el pas dels dies aquestes zones quedessin malmeses. És el cas del carrer Marinada on s’ha donat continuïtat a l’obra que provocava molèsties als veïns alhora d’entrar a les seves cases.

Altres obres que s’han reprès són les que havien quedat interrompudes però que estaven a punt de finalitzar-se com el solar de la cara nord de la Basílica, la vorera de Muga A que es tornarà a reprendre la setmana que ve o les obres del Centre de Serveis a l’edifici de la Policia Municipal.  També  s’han donat curs a les llicències d’obres que fins ara estaven aturades.

Pel que fa a Castelló 2000 s’ha mantingut un equip de guàrdia per emergències però en aquests moments ja treballa tota la plantilla al 100%. Fa una setmana que es va començar a netejar els vorals i tallar l’herba i s’han reprès altres tasques de manteniment.   Es treballa mantenint les mesures higièniques i de prevenció, separats per equips i amb material de protecció.

L’Ajuntament també ha incrementat els controls d’obres per supervisar que l’empresa privada treballi amb els protocols establerts.