Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Èxit de l’exposició “Creuar el llindar” d’Antoni Federico aquest estiu al Convent de Sant Agustí

Un cop finalitzada l’exposició d’art “Creuar el llindar” de l’artista Antoni Federico, que s’ha pogut veure durant els mesos de juliol i agost al Convent de Sant Agustí de Castelló d’Empúries, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries valora molt satisfactòriament el resultat i la resposta per part dels visitants de la mostra, tenint en compte el volum de visitants que ha rebut i el ressò mediàtic que ha obtingut.

L’exposició ha estat oberta des del 2 de juliol al 28 d’agost, de dimarts a diumenge i d’11 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i durant els cinquanta dies d’obertura ha rebut un total aproximat de 3.487 visitants, molts dels quals eren turistes i visitants de diverses procedències, sobretot turistes francesos, anglesos i alemanys, però també de Catalunya, de la resta de l’estat i d’altres països europeus.

L’exposició ha rebut un gran ressò mediàtic en diversos mitjans de comunicació i a les xarxes socials, ja que un equip de TV3 va filmar un breu reportatge sobre la mostra i va aparèixer al Telenotícies Comarques de Televisió de Catalunya; també ha aparegut a la premsa comarcal i provincial, va ser objecte d’un article a la secció cultural “Accents” del Diari de Girona, i també va sortir publicada a El Punt Avui.

D’altra banda, les tres visites comentades a l’exposició organitzades pel Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV els dies 20 de juliol, 11 d’agost i 24 d’agost a la tarda van rebre una bona resposta per part dels assistents, que van poder gaudir i apreciar les explicacions per part d’Enric Tubert, professor d’Història de l’Art i comissari de l’exposició, de Jordi Canet, tècnic de Patrimoni Històric, i del mateix artista autor de la mostra. Des del Museu d’Història Medieval s’han realitzat també durant els mesos de juliol i agost diverses visites a grups de nens i nenes del casal d’estiu per veure i conèixer l’exposició.

L’antic Convent de Sant Agustí ha demostrat ser un espai cultural i patrimonial vàlid com a sala d’art contemporani, ja que ha acollit la primera exposició monogràfica d’un sol artista, en aquest cas amb peces i obres d’art de gran format, i l’antiga església conventual ha funcionat com a receptable immillorable per acollir l’univers creatiu d’aquest singular artista empordanès.