Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Exposició: còmic infantil i juvenil

Del 15 de juny al 12 de juliol

Aquesta exposició ideada i coordinada pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, amb col·laboració amb l’Oficina de Difusió de la Diputació, consta de 4 estructures.

En el primer mòdul, ens explica la història del còmic i ens mostra algunes de les primeres publicacions que es van realitzar, com ara En Patufet, TBO, el Capitan America, etc.

El segon mòdul consta de dues parts i és molt interactiu: al primer plafó els infants han de trobar les parelles més famoses del món del còmic, com ara Astèrix i Obèlix, Mortadel·lo i Filèmon, entre d’altres.

I en la part posterior ens explica alguns dels còmics que han arribat a la pantalla gran, com ara Doraemon, El Capitan Conan, etc.

Tot seguit hi ha un mòdul que mostra els elements més comuns dels còmics com ara les vinyetes i les bafarades. I també ens parla de com els còmics són una gran font de coneixement, de temàtica molt variada: troben còmics d’humor, aventures, intriga, realisme…

I a l’últim mòdul els infants i joves tenen un espai per crear els seus propis personatges.

Els còmics són una bona eina per al foment de la lectura en infants i joves, ja que la lectura és àgil i el gust i el plaer pels llibres és més fàcil de mantenir en edats en què se sol perdre l’interès per llegir. Alhora són motivadors perquè són vistos d’una manera lúdica, tal com passa en el cas del cinema o els dibuixos animats.