Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Finalitza la campanya 2021 de les tasques de classificació de la documentació de l’antiga Farinera de Castelló d’Empúries

Al setembre i fins a mitjans d’octubre s’han reprès les tasques de classificació de la documentació de l’antiga fàbrica de farines de Castelló d’Empúries. Aquesta tasca que es va iniciar a finals del 2016 és possible gràcies a l’ajut rebut de la Xarxa de Museus de Comarques de Girona i la col·laboració del SAM de Girona.

Enguany ha realitzat aquesta tasca, l’historiador Pau Castillo, que ha indexat 14 caixes del fons documental de la fàbrica tot seguint una classificació arxivística del material per tal de fer-lo consultable i fàcilment localitzables per part de tota aquella persona interessada. Això ha suposat classificar tot aquest material en 38 nous arxivadors de classificació i crear 278 entrades noves a la base de dades Access del Servei d’Arxius en Línia. 

En aquesta ocasió les tasques s’han centrat en la classificació de la documentació relativa a factures de compra i venta de productes de les diferents raons socials que la fàbrica de farines va tenir al llarg de la seva història. I paral·lelament a la introducció d’entrades a la base de dades d’Access, s’han anat col·locant els conjunts de documents en arxivadors seguint un ordre cronològic.

Aquesta classificació, inventari i organització, doncs, facilitaria la consulta del fons per a   qualsevol tipus de projecte de recerca i investigació.