Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Imprescindibles de la Festa Major de Castelló d’Empúries

Torna la Festa Major de sempre amb el Pregó, les exposicions, les tapes a la fresca, les sardanes, la trobada de gegants i el foc, entre altres activitats.

Aquest divendres comença la Festa Major de Sant Llorenç. La festa quedarà inaugurada amb el Pregó i el llançament del coet. Tot seguit s’obrirà al públic la Mostra d’artistes locals i l’exposició “La Muga, quan el poble vivia de cara al riu”. Mitja audició de sardanes amb la Cobla Rossinyolets i la setena edició de “Tapes a la fresca i fira de degustació de vins i caves dels cellers de la DO Empordà”, amb concert inclòs, donaran pas a la nit jove a la Sala Polivalent.

En cada edició de la Festa Major hi ha alguns actes que no hi poden faltar, però que els darrers anys, a causa de les restriccions, no s’han pogut portar a terme o s’han hagut d’adaptar. Enguany, torna la Festa Major de sempre!

Sardanes A LA PLAÇA DELS HOMES

Des del primer dia de la Festa Major, les sardanes hi seran presents amb la Cobla Rossinyolets, la Cobla Forment del Montgrí, la Cobla Contemporània i la Cobla Bisbal Jove: Sardanes d’inauguració de la festa, d’aperitiu, de tarda… tots els formats possibles! Això, sí, totes a la plaça dels Homes.

TROBADA DE GEGANTS

Aquest any torna la Trobada de Gegants, organitzada per la Colla Gegantera de Castelló d’Empúries i altres colles convidades. Primer, al passeig de les Oques hi haurà la plantada de Gegants i Caps Grossos. Després, per les places i carrers del centre històric tindrà lloc la Cercavila de Gegants i Capgrossos. L’acte acabarà amb la presentació i ballada de les colles participants a la plaça de la Basílica.

ELS senyors del foc

Com no podia ser d’altra manera, el dissabte a la nit serà d’Els Senyors del Foc. Primer amb la Tabalada de la Banda de Percussió dels Senyors del Foc i, seguidament, amb el correfoc i el nou espectacle “Piròlisi” que il·luminarà Castelló d’Empúries, fent un recorregut pel centre històric que començarà a la plaça de les Monges i finalitzarà a l’aparcament de l’Institut Castelló d’Empúries.

DIA DE SANT LLORENÇ

Finalment, el dimecres dia 10, no faltarà l’Ofici solemne en honor a Sant Llorenç, patró de Castelló d’Empúries, a la Basílica de Santa Maria. En aquest context, es durà a terme una missa cantada i cants litúrgics, a càrrec de la Coral Castellonina, dirigida per Josep Giralt.

El punt final de la festa el posarà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Internacional Maravella i el Castell de focs d’artifici.

Descarrega’t la programació.