Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Inauguració de l’exposició “Itineraris literaris” de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona

El claustre de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona acull del 8 de novembre al 21 de desembre de 2022 l’exposició “Itineraris literaris” sobre la col·lecció d’itineraris literaris de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, entre els quals hi ha el de Carles Fages de Climent a Castelló d’Empúries.

La mostra s’ha inaugurat aquest dimarts 8 de novembre al migdia a càrrec de la directora de la Càtedra, la Dra. Mariàngela Vilallonga; el vicerector de la Universitat de Girona, Salvador Macip; i el diputat Albert Piñeira, i també ha comptat amb l’assistència entre altres de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, Xon Hugas, i del tècnic de Patrimoni Històric, Jordi Canet.

La col·lecció «itineraris literaris autoguiats» va començar a fer camí l’any 2008 i ja reuneix gairebé una trentena de títols. Des de llavors, ha mantingut una continuïtat amb la voluntat de posar en relació literatura i paisatge, llocs i escriptors. Els indrets que han estat motiu literari apareixen en aquesta exposició representats en els textos recollits, sorgits de la mirada atenta dels autors, de les seves vivències i emocions.

Fins el moment s’han elaborat 24 itineraris literaris i durant aquest any estan previstos tres itineraris més, per tant amb un total de 27 rutes, algunes de les quals estan senyalitzades, com els itineraris literaris de Carles Fages de Climent a Castelló d’Empúries i el de Maria Àngels Anglada als Aiguamolls de l’Empordà. L’exposició ha estat ideada i produïda conjuntament amb la Diputació de Girona i durant l’any 2023 està previst que l’exposició sigui itinerant pel territori i per diferents poblacions de la província de Girona, entre les quals Castelló d’Empúries.