Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Bandera Blava tornarà a onejar a la platja d’Empuriabrava

Un any més la platja d’Empuriabrava ha estat guardonada amb la Bandera Blava d’Europa. La bandera blava és un distintiu de qualitat de platges i ports que premia el compliment d’uns estàndards de condicions higièniques, sanitàries, de seguretat, accessibilitat, informació, salvament i socorrisme. 

Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel.lent gestió ambiental.

L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures de gestió a les zones de bany, les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners i les mesures de control i inspecció del medi hídric.

Catalunya compta aquest 2021 amb 119 banderes blaves que reconeixen internacionalment la qualitat de les platges i els ports esportius, tal i com s’ha donat a conèixer avui en roda de premsa l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac). En concret, enguany el jurat internacional Bandera Blava 2021  ha distingit 97 platges, 26 de les quals a la demarcació de Girona, 31 a Barcelona, 29 a Tarragona i 11 a les Terres de l’Ebre. Aquesta xifra suposa 2 platges més que l’any anterior.