Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries acollirà El Cant de la Sibil·la de la Catedral de Barcelona

El Cant de la Sibil·la, tradició d’origen medieval recuperada a la Catedral de Barcelona com a cerimònia renaixentista, es podrà viure en directe a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries el proper 2 de gener, a les sis de la tarda. El concert, que recrea el ritual que es realitza cada nit de Nadal a la Catedral de Barcelona, representa el vaticini de la fi dels temps i de la segona vinguda del Messies.  

El Cor Francesc Valls; Mariona Llobera, com a Sibil·la; i l’organista Juan de la Rubia; sota la direcció de Pere Lluís Biosca, interpretaran la celebració del Cant de la Sibil·la seguint fidelment la documentació històrica de la celebració, tant pel que fa al vestuari com a la coreografia realitzada per la Sibil·la, el seu seguici i el cor. 

El format ritual-concert que es podrà veure a la Basílica de Santa Maria, permet gaudir de la recreació patrimonial alhora que es posa en valor la importància de la nova creació, incorporant una selecció de les estrofes encarregades pel Cor Francesc Valls a diferents compositors contemporanis des de l’any 2010 (Bernat Vivancos, Josep Vila, Mariona Vila i Marc Timón, entre d’altres). La darrera composició, d’Albert Guinovart, serà l’encarregada de tancar el programa.

Les entrades per al concert ja es poden comprar a través de castello.cat