Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La ciutadania presenta més de 400 propostes al Pressupost Participatiu 2023

Ara el procés encara la segona fase, que consistirà en la valoració dels projectes per part dels serveis tècnics municipals.

El passat 3 d’abril va finalitzar la recollida de propostes ciutadanes de la cinquena edició del Pressupost Participatiu impulsada per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries. Durant el període de presentació els veïns i veïnes han fet arribar un total de 458 propostes, una xifra similar a l’anterior convocatòria i que segons Anna Massot, regidora de Participació Ciutadana, “ha de representar una motivació per a totes i tots de cara a les següents fases d’aquesta convocatòria. Agraïm la bona implicació i participació de la població enviant-nos totes aquestes propostes que ara analitzarem detingudament una a una”.

Recollida de propostes segons el canal

El consistori posava a disposició dels veïns i veïnes tres vies per fer arribar les propostes:

  • Dipositant la butlleta del tríptic en les bústies ubicades a Castelló (OMAC, Biblioteca municipal i Espai Jove “El Centro”) i a Empuriabrava(OMAC i Espai Alberes).
  • A la parada del mercat setmanal habilitada per a Castelló i a Empuriabrava.
  • Per mitjà del web www.tutriescastello.cat.

Aquesta última ha estat la via més utilitzada per la població amb la presentació d’un total de 326 propostes. Mentrestant, a través de les bústies presencials s’han recollit 62 propostes veïnals; i a les bústies del mercat, fins a 70 projectes.

El Pressupost Participatiu encara la segona fase del projecte

Ara totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat seran admeses. Finalitzada aquesta fase es publicarà un document amb les propostes vàlides i desestimades; en el cas d’aquestes últimes s’especificarà el motiu.

Més endavant, durant el mes de juny (en una data encara per a concretar), la ciutadania serà cridada a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització; una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes finalistes i que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Prèviament a la votació popular, la comissió tècnica efectuarà la valoració econòmica aproximada d’aquestes propostes finalistes triades pel Fòrum, i que no podran superar els 150.000 €, per afavorir que es puguin executar un mínim de dos projectes.

Votació popular

En la darrera fase del procés, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana. Hi podran participar de forma online i a través dels punts de votació telemàtica distribuïts pel municipi totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys. En aquest sentit, l’Ajuntament es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades fins a esgotar la partida de 250.000€.