Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“La fam no fa vacances”: recapte d’aliments a benefici de Càritas Castelló d’Empúries

L’ajuntament s’adhereix a la campanya “La fam no fa vacances” que organitza el Banc d’Aliments amb la col·laboració del supermercat Esclat

Sota el concepte “La fam no fa vacances” s’impulsen, de manera descentralitzada, diferents iniciatives encaminades a aconseguir aliments en els períodes en què el Banc dels Aliments té més dèficits de productes. La campanya es fa de manera coordinada pels quatre bancs d’aliments de Catalunya. Aquestes accions pretenen motivar la societat perquè organitzin actes i activitats que permetin recollir aliments bàsics. Tot això amb l’objectiu d’omplir els magatzems de les entitats socials de les poblacions més properes, que són les que els fan arribar als seus beneficiaris en els moments que en falten més.

Per això, a Castelló d’Empúries, es durà a terme el Recapte d’Aliments dissabte 25 de juny, des de les 10 fins a les 19 hores, i diumenge de 10 a 14 hores, al Supermercat Esclat que habilitarà un espai per poder deixar la recaptació.

Els aliments que es necessiten per al recapte són, d’una banda, productes de necessitat bàsica com aigua, arròs, pasta, llegums, conserves, oli, llet, etc. També, elements d’higiene personal: gel, xampú, pasta dentífrica, raspalls de dents, etc. D’altra banda, es recomana aportar al recapte aliments infantils: farinetes, cereals, iogurts, llet per a nounats, etc. Així mateix, també elements d’higiene infantil com bolquers, tovalloletes humides, etc.

Cada entitat d’Iniciativa Social, d’acord amb l’associació o grup que l’ajuda, també pot sol·licitar puntualment algun tipus d’aliment que faci falta més durant l’estiu. La campanya “La fam no fa vacances” pretén lliurar a cada entitat aquells productes bàsics que més necessitin. Com que la recollida i l’entrega és a escala local, cada activitat es podrà adaptar a les necessitats més específiques de cada entitat.