Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Fira d’Ocupació +45 acull més de 400 demandants de feina

El pavelló de Vilafant Joel González va acollir, ahir dimecres, la Fira d’Ocupació Alt Empordà +45. El Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Vilafant, de Roses, Castelló d’Empúries i Figueres la van coorganitzar, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. La fira va comptar amb la participació de 24 empreses que van oferir 51 ofertes que suposaran 203 llocs de feina. Més de 400 persones van passar per la fira cercant feina.

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, va donar la benvinguda a les empreses participants destacant el treball conjunt entre administracions, alhora que va refermar el compromís del consell en la creació i dinamització de l’ocupació, com fa de manera regular amb el Club de Feina. L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va destacar la necessitat d’esdeveniments com aquest per incentivar l’ocupació de sectors vulnerables com els majors de 45 anys.

La Fira d’Ocupació Alt Empordà +45 té l’objectiu d’impulsar la inserció laboral, estimular les empreses i entitats locals amb la finalitat d’inserir i orientar els majors de 45 anys i difondre estratègies per cercar feina. Els assistents demandants de feina van triar les empreses que ofereixen llocs de treball adients al seu currículum i es van reunir en torns de deu minuts. En aquestes trobades les empreses van fer les preguntes i indagacions pertinents per triar l’aspirant idoni per al lloc de feina.

Van participar oferint feina les següents empreses o entitats: Carrefour, Grup Mifas, Hotels Prestige, Sersa, Clean Deal, Pierre & Vacances, Diversport, Grup Tramuntana, Kloop Camper, Heco, Lamarca, Condis, Metal·listeria Miquel, Iman, Càmping Las Palmeras, Txot’s Sidreria, Fundació Salut Empordà, Mineralia, ConsultaNB, Areas, Randstad, Facility Services, Unió d’Empresaris de la Construcció i Marlex.

Complementàriament es van realitzar dos tallers; un de risoteràpia per augmentar l’autoestima i un altre per descobrir els potencials dels demandants de feina de més de quaranta-cinc anys. Les empreses també van poder escoltar una xerrada del Servei d’Ocupació de Catalunya on els van informar de les línies d’ajut a la contracció per a aquest nínxol d’edat.

Per potenciar l’assistència d’aspirants i que la distància no fos un impediment es van habilitar dos autobusos. Les àrees de promoció econòmica de les administracions organitzadores valoren molt positivament la jornada d’aquest esdeveniment que ja es pot donar per consolidat.