Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Platja d’Empuriabrava lluirà la Bandera Blava un any més!

La platja d’Empuriabrava ha estat guardonada, un any més, amb la Bandera Blava. El distintiu Bandera Blava reconeix l’adaptació de la platja que el posseeix a determinats criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat. Aquests criteris són revisats periòdicament, i la platja pot perdre la distinció en cas que no es compleixin les determinacions exigides. Amb aquesta distinció de caràcter internacional i que atorga l’associació ADEAC-FEE es pretén assolir un desenvolupament sostenible pel que fa al turisme i una correcta gestió ambiental del litoral del municipi.

Un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental és qui atorga anualment el distintiu Bandera Blava en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

Catalunya compta aquest 2023 amb 96 platges guardonades (dues més que l’any passat) i 24 ports (un més) amb Bandera Blava, que reconeixen internacionalment la qualitat i serveis. Pel que fa a les platges, 28 corresponen a la demarcació de Girona, 33 a Barcelona, 26 a Tarragona i 9 a les Terres de l’Ebre. I sobre els ports, n’hi ha 10 de la zona de Girona, 7 a la de Barcelona i 7 més a la de Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’acte de lliurament de la Bandera Blava es portarà a terme el 22 de juny.