Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La Setmana del Turisme Industrial es consolida com la gran festa del Patrimoni industrial del nostre país, un esdeveniment únic a Europa

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza enguany la sisena edició de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. Es tracta d’una oportunitat molt especial per a descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d’una manera diferent.

Del 23 al 31 d’octubre, museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses programaran visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats en format presencial i online perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

Amb la Setmana del Turisme Industrial 2021, la XATIC segueix apostant per  difondre i promoure el turisme industrial com un turisme diferent, sostenible i molt més proper. Perquè, a més de poder contemplar paisatges i monuments bonics al costat de casa, ens explica i ens ajuda a conèixer com es fan les coses que ens interessen. Les que han format part de la nostra historia i totes aquelles que fem servir cada dia.

El Bus a Cegues

Una de les activitats estrella de la Setmana del Turisme Industrial és el Bus a Cegues. Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments catalans associades a la xarxa.

El gran èxit d’anteriors edicions ha fet que l’activitat segueixi creixent. Aquest any s’oferiran 6 rutes diferents el dia 23 d’octubre, incloent la del cap de setmana a cegues els dies 23 i 24 d’octubre. L’únic que saben els participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada.

Les persones que s’apuntin podran escollir, per només 5€, la ruta que vulguin. Podran gaudir d’un dia, o un cap de setmana, diferent i descobrir totes les sorpreses que els esperen a través del bus de la XATIC.

Tota la informació de la Setmana del Turisme industrial i les  reserves pel Bus a cegues les trobareu a partir de l’1 d’octubre a www.xatic.cat

Sobre la XATIC

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Museus, Centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 100 equipaments de 56 municipis d’arreu del territori amb 1.400.000 de visitants anuals, més de 8.000 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.