Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

La visita a la Sinagoga del Puig Mercadal inicia la XX Jornada Europea de la Cultura Jueva

Una any més, Castelló d’Empúries s’ha sumat a aquesta jornada que, des del 2012 està coordinada per l’Arxiu Municipal amb la col·laboració de la Biblioteca Ramon Bordas, la sinagoga del Puig del Mercadal, l’empresa Empordabrava i el Museu d’Història Medieval Cúria-Presó.

A part de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Castelló d’Empúries s’hi sumen dues propostes d’iniciativa privada que es duran a terme a  la Sinagoga del Puig Mercadal, propietat de Vicenç Comas. Aquest edifici, situat al carrer Peixeteries Velles i documentat  a finals del segle XIII, acollirà una visita guiada el dia 31 d’Agost a les 11.30h del matí que inclourà una degustació de productes kosher.

A la tarda, a partir de les 17.00h, hi haurà un taller d’escriptura hebrea a càrrec d’Ariadna Comas.

Les dues activitats requereixen reserva prèvia i són de pagament. Trobareu més informació al telèfon 609 45 07 38 o bé al correu turisme@castello.cat.

Fa vint anys que es va promoure la primera Jornada europea de la cultura jueva amb la finalitat de posar en valor el patrimoni jueu, així com la diversitat i la riquesa del judaisme a través de conferències, concerts, actuacions, visites guiades i altres activitats que tenen lloc de manera simultània arreu d’Europa.