Castelló d’Empúries es suma a la campanya “Fes un Gest per l’ELA”, que promou la Fundació Miquel Valls, il·luminant de color verd la muralla del Rec del Molí (de divendres 21 a dilluns 24 de juny, de 21.30 h a 6.15 h del matí).

Amb aquest petit gest l’Ajuntament vol donar suport als afectats d’ELA i a les seves famílies en aquest Dia Mundial per donar visibilitat a la malaltia i donant suport a la Fundació Miquel Valls i a tots els seus projectes per la millora de la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i els seus familiars.

Animem a tots els ciutadans que ho desitgin a fer-se una fotografia fent el Gest per l’ELA, que senzillament és posar la mà dreta amb els dits polze i índex en forma de lletra “L”, i publicar-ho a les xarxes socials amb l’etiqueta #fesungestperlela.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA.