Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries fa una presentació pública dels horts comunitaris i ecològics municipals

A partir del mes de gener, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries obrirà a la ciutadania els horts comunitaris i ecològics situats en una finca rústica que es troba als Horts del Molí del terme municipal. El termini de presentació d’instàncies per sol·licitar un hort comunitari i ecològic municipal estarà obert entre els dies 1 i 21 de gener de 2022, ambdós inclosos.

Per tal d’informar a tots els interessats i interessades, s’ha previst una presentació pública el dissabte 18 de desembre, a les 12 h del migdia,  a la Capella del Convent de Santa Clara. En aquesta presentació pública es descriuran les línies bàsiques d’aquest projecte, el seu funcionament i el què cal fer per a sol·licitar-ne una parcel·la; i també s’aprofitarà per fer una visita als mateixos horts.

Amb l’obertura d’aquest projecte es vol oferir un espai comunitari i intergeneracional on les persones que ho desitgin puguin treballar un hort ecològic amb un assessorament i seguiment per part de l’Ajuntament. Aquesta nova iniciativa comunitària, social i educativa, engegada des del Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, pretén fomentar l’agricultura sostenible i de proximitat, i la relació entre les persones concessionàries de les parcel·les, a la vegada que permet cobrir una demanda creixent de disposar d’espais d’horticultura a un cost assequible per aquelles persones majors d’edat i empadronades al municipi que hi estiguin interessades.

En total, s’ofereixen 12 parcel·les d’uns 72 m2, dotades de regadiu a peu de cadascuna d’elles, que es posaran a disposició de les persones del municipi que ho sol·licitin per al conreu agrícola ecològic amb destinació a l’autoconsum, hortalisses, verdures i flors, sempre que no estiguin prohibides. Les parcel·les estan situades en una finca rústica que disposa d’unes construccions que serviran de magatzem per guardar tots els materials i eines necessàries per al desenvolupament de l’activitat. La finca tindrà l’accés regulat.

Anna Massot explica que “estem molt contents de poder posar en funcionament aquest nou projecte que s’ha estat gestant durant temps, doncs permetrà desenvolupar accions pedagògiques i didàctiques molt interessants, però també fomentar la consciència social i mediambiental de manera comunitària”, i anima a tothom que estigui interessat en conèixer el nou projecte a venir a la presentació pública aquest proper dissabte.

Per tal que els assistents puguin veure l’espai, una vegada acabada la presentació,  es farà una visita als horts.