Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut d’Estudis Catalans publiquen les actes de les Jornades de la Secció Filològica de l’IEC a Castelló d’Empúries

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Institut d’Estudis Catalans han publicat recentment i de forma conjunta el volum amb les actes de les Jornades de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que van tenir lloc a Castelló d’Empúries els dies 13 i 14 d’abril de 2018, amb motiu de la commemoració de l’Any Carles Fages de Climent.

Les jornades van ser organitzades conjuntament per l’Institut d’Estudis Catalans i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb la col·laboració de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona, el Museu d’Història Medieval i el Centre d’Estudis Trobadorescos de Castelló d’Empúries, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i l’Obra Social de “la Caixa”, durant les quals es va comptar amb la presència entre altres de la Dra. Mariàngela Villalonga, vicepresidenta segona de l’IEC i directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada-Fages de la Universitat de Girona.

En aquestes jornades es reflexionà sobre la construcció literària de l’Empordà, sobre el pes que ha tingut en la fixació de la llengua catalana i sobre l’evolució del mite de l’Empordà. I es recordà la figura del filòleg castelloní Modest Prats, membre numerari de la Secció Filològica de l’IEC i Creu de Sant Jordi l’any 2004; i també a Maria Àngels Anglada, que va fer de l’Empordà la seva terra d’adopció. Per tots aquests motius, les jornades de la Secció Filològica es van celebrar a Castelló d’Empúries i la inauguració i la cloenda van anar a càrrec de Salvi Güell, alcalde de Castelló d’Empúries, i de M. Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l’IEC i actual presidenta de l’IEC. Les ponències es van completar amb una visita al Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV a càrrec de Jordi Canet, i també una visita a la Casa Fages de Climent i a la Sinagoga del Puig Mercadal, entre altres indrets de la vila.

El volum que, recull vuit articles en total amb les ponències, més un reportatge fotogràfic de les jornades, ja està a la venda i es pot adquirir al mateix Museu d’Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV. L’índex del llibre es pot consultar al Portal de Publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans, al següent enllaç: https://bit.ly/3z3ixkn.