Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ajuntament de Castelló ha contractat dues persones aturades de llarga durada mitjançant una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)

El programa de Treball i Formació integra accions formatives i d’experiència laboral per afavorir la inserció de les persones contractades al mercat laboral

El Departament de Treball, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ha aconseguit contractar dues persones aturades de llarga durada durant dotze mesos per aquest 2022. Aquestes dues persones desenvolupen les següents tasques professionals: una farà d’auxiliar de la llar per desenvolupar tasques de suport i acompanyament a persones grans del municipi que viuen soles i tenen baixa autonomia, i l’altra farà d’auxiliar de jardineria per millorar les zones verdes del municipi, donant un suport a l’empresa de serveis municipal.

Els últims anys ja s’havia contractat persones en diferents edicions del programa de Treball i Formació del SOC i d’aquest mateix perfil, i després de la bona valoració de les dues experiències aquestes figures s’han consolidat i per això s’ha volgut aprofitar per tornar a sol·licitar-ho. En el cas de l’auxiliar de la llar, la treballadora atendrà casos derivats des dels Serveis Socials, mentre que l’auxiliar de jardineria realitzarà suport a l’empresa municipal de serveis Castelló 2000 SA.

La regidora del Departament de Treball, Formació i Ocupació, Anna Massot valora molt positivament poder contractar persones a través d’aquest programa del SOC perquè d’una banda el municipi en surt beneficiat amb el reforç de dos serveis molt necessaris, com les condicions de la subvenció del Programa Treball i Formació, però a la vegada cal posar en valor la funció social del programa en sí, que permet donar feina a persones en situació d’atur de llarga durada i amb baixa ocupabilitat.

Aquests persones es van contractar a finals de desembre i s’incorporen a treballar aquesta mateixa setmana.

El programa de Treball i Formació integra accions formatives i d’experiència laboral per afavorir la inserció de les persones contractades al mercat laboral.