Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

A Castelló d’Empúries commemoren el Dia Internacional de les Dones

Des del departament de Benestar Social i Famílies de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, tenim com a prioritat el foment de les polítiques d’igualtat i de gènere i el desenvolupament d’accions per garantir l’equitat de gènere amb la finalitat d’erradicar les actituds masclistes i lluitar contra les discriminacions. Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries conjuntament amb diferents entitats del municipi s’han preparat tot un seguit d’actes per a la commemoració del dia internacional de les dones.

L’acte s’ha programat aglutinant sinergies entre diferents entitats i agents socials del municipi: l’Associació Cultural El Salner, el grup de Teatre Esplais, la Biblioteca Municipal, el col·lectiu El Paller i l’artista Esther Martínez. Totes les activitats es concentraran el mateix divendres 8 de març a la Sala Gòtica de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

La jornada començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb una lectura de textos: LES DONES, que anirà a càrrec del Grup de Teatre Esplais i l’Associació Cultural El Salner i comptarà amb l’acompanyament musical de Cristina Comaposada. Seguidament, hi haurà un berenar popular per a totes. Paral·lelament, i durant tota la jornada, hi haurà una exposició de la pintura de l’artista Esther Martínez que presenta: Heroïnes, i que la defineix com l’esdevenir del món a través de la mirada femenina.

A les set de la tarda hi haurà la lectura del manifest a càrrec de les regidores del consistori, i seguidament, i dins de la programació de conferències que organitza l’Associació Cultural El Salner, hi haurà la castellonina Sílvia Osuna amb la conferència: Jo, científica. Dissenyant enzims per a un món més sostenible. I per tancar la jornada hi haurà l’actuació de dansa contemporània del Col·lectiu El Paller. STABAT MATER.