Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ecomuseu-Farinera incorpora nous objectes a la col•lecció

L’Ecomuseu-Farinera ha incorporat a la seva col·lecció noves peces arran de la donació que han fet diferents particulars.

En primer lloc, una pastera casolana de fusta que han cedit els germans Climent de Selva de Mar. Aquesta pastera era al seu mas, Cal Tibat, i els seus avantpassats hi feien la pasta de pa que llavors posaven a coure en un forn de la mateixa casa, però que arran de diferents reformes va desaparèixer.

La idea del museu es incorporar en breu aquest objecte a l’exposició permanent, en l’espai on ja hi ha una pastera mecànica provinent de Pau, i amb una explicació relativa a com es pastava el pa a casa.

I en segon lloc, unes lleteres de la casa pairal de Castelló d’Empúries que ha cedit la sra. Margarita Gelabert, que varen formar part dels objectes exposats durant l’exposició itinerant “Empordà industrial”.

Des de la seva constitució l’Ecomuseu–Farinera ha rebut diverses donacions que li han permès ampliar el seu fons i conservar els testimoniatges d’objectes i documents tècnics que tenen a veure amb la evolució de la indústria farinera a Catalunya, en particular, de l’evolució de la Farinera de Castelló d’Empúries i les relacions entre l’home i el medi que s’han donat en l’entorn empordanès, entre elles, els oficis tradicionals del camp.