Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ecomuseu-Farinera participarà en la Festa Major d’hivern de la vila amb diverses propostes culturals

Del 31 de gener al 2 de febrer de 2020 es celebra a Castelló d’Empúries la Festa Major d’hivern. L’Ecomuseu Farinera es suma a la celebració de La Candelera amb diverses activitats: exposició, tallers i jornada de portes obertes, aptes per a diferents públics.

El museu inaugurarà el dissabte 1 de febrer a les 17.30h l’exposició temporal: L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi. Una exposició que ja es va poder veure al Museu d’Història de Catalunya, que ha estat comissariada pel sr. Josep-Oriol Sabater i Coca, amb el suport del Grup de Recerca DIDPATRI i la Universitat de Barcelona i produïda per l’empresa Molècula.

La mostra ens (re)descobrirà a Jordi Sabater Pi, recordat per la troballa del Floquet de neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona. Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang, per haver treballat amb Diane Fossey…Aquesta mostra es centra en la seva faceta científica i en la seva capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement. Així doncs, farem un repàs del què ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l’obtenció de coneixement, i que cal, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels futurs científics.

L’exposició es podrà veure de forma totalment gratuïta fins el 29 de març de 2020.

Les famílies que vulguin gaudir del museu durant aquesta Candelera, ho poden fer amb el primer taller familiar de l’any 2020. Es tracta del taller de costura: Vols fer un pop, sense cosir?.  Cal recordar que tota la programació de tallers familiars pel 2020 està recollida al web: www.ecomuseu-farinera.org. Són tallers que es realitzen en dissabte, a les 11h del matí. Les activitats estan adreçades a famílies amb nens de fins a 12 anys. La inscripció als tallers s’obre quinze dies abans de cada taller. El telèfon de contacte per les reserves és el 972 25 05 12 i també es pot enviar un correu a: informacio@ecomuseu-farinera.org.

I finalment, el diumenge 2 de febrer el museu oferirà una matinal de portes obertes per tal que tothom pugui gaudir del patrimoni fariner de la vila.