Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

L’Ecomuseu Farinera rep el fons fotogràfic sobre la Farinera de la família Barceló-Ungé

L’Ecomuseu Farinera ha incorporat al seu fons fotogràfic les fotografies que la família Barceló-Ungé conservaven sobre la fàbrica. Aquesta és una important incorporació al fons documental del museu ja que només es disposava de tres fotografies d’època de la fàbrica i en cap d’elles hi apareixien ni propietaris ni treballadors.

El sr. Miquel Barceló Canals ha donat un total de 108 fotografies, 87 de les quals corresponen a fotografies en color de l’interior de la Farinera de Castelló d’Empúries i amb algun treballador fetes pel sr. Ricard Camó, fotògraf de Los Sitios durant els anys 90.

Agraïm la tasca que ha fet el sr. Barceló per tal d’identificar les persones que apareixen en les fotografies més antigues. El sr. Miquel Barceló està vinculat a la família dels propietaris del molí pel seu matrimoni amb la sra. Núria Ungé, qui fou la filla d’en Josep Ungé, que conjuntament amb el seu germà Joan, el 1932 van arrendar la farinera, de la qual posteriorment varen convertir-se en propietaris.

L’Ecomuseu-Farinera té previst incorporar algunes d’aquestes fotografies a la museografia ja existent, en un millora que permetrà entendre millor la història de la fàbrica ja que ha passat per diverses raons socials quan a finals del s. XIX es va transformar molí fariner en moderna fàbrica de farines, tot adoptant el sistema austrohongarès de molta gradual.

https://www.ecomuseu-farinera.org/ca/exposicions/exposicio-permanent/20