Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lectura dramatitzada: Noucents, el pianista de l’oceà d’Alessandro Barricco.

El dimecres 25 de setembre a les 19 h, a la biblioteca, una lectura dramatitzada de Noucents, el pianista de l’oceà, d’Alessandro Barricco. La lectura anirà a càrrec de Marcel Tomàs, actor que ha desenvolupat la seva carrera principalment en el teatre, tot i que també ha participat en pel·lícules i sèries de televisió.

Precisament aquest monòleg serà representat per Marcel Tomàs i la seva companyia Cascai Teatre en el Festival Temporada Alta 2019.

Noucents és la història d’un del pianista més gran que mai hagi tocat sobre l’oceà. Diuen que quan toca el piano en fa sortir una música meravellosa, que mai ningú ha escoltat abans. Quan era un nadó, Noucents va ser trobat a bord d’un vaixell i mai no ha posat els peus a terra.

Una meravellosa novel·la ambientada en un gran creuer de principis del segle XX, que no només és la historia d’un pianista excepcional, sinó també és un recorregut per la música de principis del segle passat, el Jazz, el Blues i molt més. La història transcorre tant en salons de primera classe del luxós vaixell com en les sòrdides bodegues, entre la música que toquen els immigrants que fugen de la misèria a la recerca d’una millor vida cap a Amèrica.

Un conte que ens parla de la llibertat d’escollir com viure i també de com morir, dels somnis i de la música.

Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Grup de Teatre Esplais i Tequatre.

Una oportunitat per veure en directe aquest actor i per començar amb ganes  el club de lectura “Llegir el teatre”, que programen per quart any consecutiu.

Aquest club de lectura de teatre és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura i el Teatre Nacional (TNC), amb la complicitat de les biblioteques públiques municipals i els teatres, per promoure la lectura de textos teatrals i per crear espectadors amb més formació en la recepció del fet teatral.

En aquesta edició 2019/ 2020 a la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués es treballaran 4 títols: La Rambla de les floristes de Josep Maria de Sagarra, Europa bull de Jordi Oriol, Justícia de Guillem Clua i Les veus interiors  d’Eduardo Filippo. La Biblioteca posa a disposició dels interessats exemplars de les obres escollides i posteriorment es fa una sessió de club de lectura.

La primera sessió es realitzarà el dimecres 6 de novembre a les 19,30 h. En aquesta ocasió comentarem l’obra La Rambla de les floristes i la sessió serà conduïda per Maria Rosa Oliveras, del Grup de Teatre Esplais.

Dir també que els membres d’aquest club de lectura gaudeixen d’avantatges per assistir a la representació al TNC dels títols que han treballat. I que el pròxim 30 de maig hi haurà la Trobada de Clubs de Lectura “Llegir el teatre” de tot Catalunya, amb una funció especial per als lectors de les biblioteques de l’obra Les Veus interiors.